HACCP וטרינרי | מערכת לניהול בטיחות מזון

לעמידה בדרישות חוק למוצרים מן החי

הצעד הראשון בדרך לעמידה בדרישות משרד החקלאות ושירותי המזון

השאירו פרטים כאן לקבלת מידע טלפוני אודות Haccp וטרינרי או התקשרו ל- 03-9550222

 

דרישת החוק:

לפי חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון) שנכנס לתוקף החל מתאריך 1.3.2020 יצרן של מוצר מן החי; בשר ו/או בית קירור לאחסון בשר, דגים ובעלי כנף (משחטות, בתי מטבחיים, מפעלי ביצים ועוד) המפוקחים על ידי משרד הבריאות מחוייבים להיות מוסמכים לתקן Haccp במפעל ולהטמיע תכנית בטיחות מזון על פי התקן. עבור מפעלים המפוקחים על ידי השירות הוטרינרי של משרד החקלאות יש לעמוד גם בדרישות FSIS HACCP SEC6.

את דרישת החוק המלאה תוכלו למצוא כאן

יצרנים אשר לא יעמדו בדרישת החוק לא יוכלו לחדש את רישיון יצרן שברשותם ולא יוכלו להמשיך לשווק את מוצריהם.

חברת Nextep הינה החברה הגדולה והמובילה בישראל ביישום והטמעת תקני מזון בתעשיות הבשר, בעלי כנף ודגים.

יועצי החברה עתירי ניסיון יטמיעו עבורך מערכת לניהול בטיחות מזון באופן פשוט ונוח לתחזוקה.

 

מהו תקן Haccp?

Haccp הנה מערכת ניהול משולבת בטיחות מזון ואיכות, מערכת הערכת סיכונים המאפשרת לארגן ולנתח את תהליכי ייצור המזון ולבדוק את נקודות הסיכון בתהליך הייצור, אשר קיים בהן חשש להוות נזק למשתמש הסופי והגדרת נקודות בקרה קריטיות.

מהי מערכת HACCP וטרינרי?

Haccp וטרינרי הינה מערכת המבוססת על עקרונות תקן Haccp למזון. לעומת מערכת Haccp המפוקחת על ידי משרד הבריאות, ה-Haccp הוטרינרי מיועד בעיקר למשחטות ומפוקחת על ידי משרד החקלאות.

המערכת דורשת יישום תכניות בטיחות מזון תוך תיעוד, פיקוח וניטור שוטף, כגון: ניקיון, תחזוקה, סקירת מסמכים, תיעוד וטיפול בחריגות ומוצרים לא מתאימים.

ארגון המעוניין בהסמכה ל-Haccp וטרינרי מחוייב להעסיק עובד אבטחת איכות במשרה מלאה לתחזוקה ויישום הנהלים באופן שוטף בארגון.

השארת פרטים
מעוניינים בשיחת ייעוץ עם מומחה בתחום?

 

שבעת העקרונות של HACCP:

מערכת ה-Haccp נועדה ליצור גישה שיטתית, אשר מבטיחה תנאי ייצור מזון בטוחים באמצעות ניתוח 7 פרמטרים לאיתור הסיכונים במזון:

  • ביצוע סקר סיכונים מדעי ושיטתי ותיאור פעולות מניעה לסיכונים אלו (ביולוגיים, כימיים ופיזיקליים)
  • איתור נקודות בקרה קריטיות – (Critical Control Points (CCP.
  • הגדרת גבולות קריטיים עבור נקודות אלו – טווח אשר מחוצה לו המוצר יחשב כלא בטוח.
  • קביעת אמצעים לניטור בנקודות הבקרה וקביעת נהלים מתוך תוצאות הניטור לכיול הבקרה על פי הגבול הקריטי.
  • קביעת הפעילות המתקנת במידה וקיימת סטייה מהגבולות הקריטיים שנקבעו.
  • תיעוד כל הפעולות הננקטות בכל שלבי התהליך והבקרה – משמש כהוכחה לעמידת היצרן בתקנים ונקודות הבקרה שנקבעו.
  • קביעת נהלים על מנת לאמת שהמערכת ותהליכיה פועלים כנדרש בצורה אפקטיבית.

למה כדאי לפעול לקבלת HACCP וטרינרי?

  • איתור חריגות בתהליכי היצור לטובת צמצום ומניעת פגיעה במוניטין ורווחיות המפעל.
  • עמידה בדרישות לקוחות ומכרזים.
  • מיתוג הארגון כעומד בדרישות תקינה בינלאומית.
  • נדרש כחלק מתנאי הסף לקבלת תקן GMP למזון.

היתרונות שלנו

100% הצלחה במבדק ההתעדה

במידה ולא תעברו את מבדק ההתעדה בהצלחה, אנו נישא בעלויות המבדק החוזר, אם יידרש.
ליווי מקצועי

ליווי מקצועי עם יועץ מנוסה

יועץ איכות עם ניסיון בליווי חברות מהתחום הספציפי שלכם ילווה את הפרויקט, כך שלא תצטרכו להכיר לו את תחום הפעילות שלכם.

מעל 10 שנות ניסיון בתעשיית המזון

לאורך השנים צברנו ניסיון רב בליווי מאות תהליכי תקינה ורגולציה בקרב ארגונים קטנים וגדולים.

הטמעת תקן קלה ופשוטה

אנחנו הופכים את העבודה לפשוטה ונוחה, אנחנו לא נסרבל אתכם, מניסיון שלנו - פשוט זה יעיל.
טופס תחתון

מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות HACCP וטרינרי?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-9550222

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

  1. 1

    פגישת היכרות והבנת התהליכים

    הבנת התהליכים על פי קבוצת מוצרים, הבנת כל תתי התהליכים על פי יחידות פעולה תהליכיות לטובת הקמת צוות HACCP.
  2. 2

    הטמעת דרישות התקן

    בניית תרשימי זרימה וביצוע סקרי סיכונים בהתאם, קביעת מפרטי מוצרים (דרישות בטיחות מוצר תחילה).
  3. 3

    סיווג סיכונים

    סיווג סיכונים והחלטה לגבי נקודות בקרה ונקודות בקרה קריטיות. קביעת תכניות קדם והוראות עבודה לנקודות קריטיות אלו.
  4. 4

    בניית תכניות קדם

    קביעת משטר סניטרי והוראות בטיחות מוצרים על פי מחלקות, קביעת הוראות סניטציה מפורטות לציוד, כלים ומבנים. קביעת תכניות קדם תומכות (לדוגמא: הדברה, ניהול ובקרת כלי חיתוך פלסטיק וזכוכית, אחזקה ועוד). לאחר קביעת הבקרות הנדרשות, יש לבנות טפסים בהתאמה ולהגדיר סמכויות ואחריות בהתאם. לסיום תבוצע הדרכה והטמעה בקרב צוות HACCP והעובדים
  5. 5

    ניתור מעקב ותיקוף

    ווידוא ותיקוף הפעולות בשטח. על בסיס זה נקודות הבקרה ונקודות הבקרה הקריטיות מתוקפות.
  6. 6

    הערכה תקופתית

    הערכה תקופתית הינה דרישה של משרד החקלאות. ישנה התמקדות קונקרטית לתשומות מסוימות כגון: תיקוף נקודות קריטיות, בחינת חריגות ואי התאמות והטיפול והאפקטיביות שלהן. כמו כן, נדרש גם לעבור על ליקויים בהיגיינה וסניטציה הן ל-SSOP והן SPS בנפרד ולבחון אפקטיביות שלהם באופן מעשי, בדיקות מעבדה למוצרים, בחינת שינויים רגולטוריים והיערכות להם. הארגון נדרש לסכם בפרוטוקול רשמי את כלל הדרישות כולל פעולות מתקנות במידה ונמצאו כולל תיעוד לוחות זמנים לטיפול ואחראים לביצוע.
טופס תחתון

מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות HACCP וטרינרי?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-9550222

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

תקנים נוספים בתחום

HACCP

מערכת לניהול בטיחות מזון
מערכת ניהול משולבת בטיחות מזון ואיכות, הינה מערכת הערכת סיכונים המאפשרת לארגן ולנתח את תהליכי ייצור המזון ולבדוק את נקודות הסיכון בתהליך הייצור, אשר קיים בהן חשש להוות נזק למשתמש הסופי.

ISO 22000

תקן לניהול איכות ובטיחות מזון
ISO 22000 הינו תקן בטיחות מזון בינלאומי המשלב בניית מערכת למניעת סיכונים, קביעת שיטות לבקרה, תיקוף ואימות בתהליכי הייצור, תקשורת פנים וחוץ ארגונית ושיפור מתמיד של מערכת בטיחות המזון.

2015:ISO 9001

ניהול איכות
תקן 9001:2015 ISO הינו תקן בינלאומי הכולל דרישות לניהול מערכת ניהול איכות יעילה בחברה, כאשר הטמעת התקן בחברה מביאה לשיפור מוכח בחברה. חברות המאמצות את תקן ISO 9001 נתפסות כאמינות, איכותיות ומשגשגות יותר בקרב לקוחותיהן.