לפי חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון) שנכנס לתוקף החל מתאריך 1.3.2020 יצרן של מוצר מן החי; בשר ו/או בית קירור לאחסון בשר, דגים ובעלי כנף (משחטות, בתי מטבחיים, מפעלי ביצים ועוד) המפוקחים על ידי משרד הבריאות מחוייבים להיות מוסמכים לתקן Haccp במפעל ולהטמיע תכנית בטיחות מזון על פי התקן. עבור מפעלים המפוקחים על ידי השירות הוטרינרי של משרד החקלאות יש לעמוד גם בדרישות FSIS HACCP SEC6.
את דרישת החוק המלאה תוכלו למצוא כאן
יצרנים אשר לא יעמדו בדרישת החוק לא יוכלו לחדש את רישיון יצרן שברשותם ולא יוכלו להמשיך לשווק את מוצריהם.
חברת Nextep הינה החברה הגדולה והמובילה בישראל ביישום והטמעת תקני מזון בתעשיות הבשר, בעלי כנף ודגים.
יועצי החברה עתירי ניסיון יטמיעו עבורך מערכת לניהול בטיחות מזון באופן פשוט ונוח לתחזוקה.
Haccp הנה מערכת ניהול משולבת בטיחות מזון ואיכות, מערכת הערכת סיכונים המאפשרת לארגן ולנתח את תהליכי ייצור המזון ולבדוק את נקודות הסיכון בתהליך הייצור, אשר קיים בהן חשש להוות נזק למשתמש הסופי והגדרת נקודות בקרה קריטיות.
Haccp וטרינרי הינה מערכת המבוססת על עקרונות תקן Haccp למזון. לעומת מערכת Haccp המפוקחת על ידי משרד הבריאות, ה-Haccp הוטרינרי מיועד בעיקר למשחטות ומפוקחת על ידי משרד החקלאות.
המערכת דורשת יישום תכניות בטיחות מזון תוך תיעוד, פיקוח וניטור שוטף, כגון: ניקיון, תחזוקה, סקירת מסמכים, תיעוד וטיפול בחריגות ומוצרים לא מתאימים.
ארגון המעוניין בהסמכה ל-Haccp וטרינרי מחוייב להעסיק עובד אבטחת איכות במשרה מלאה לתחזוקה ויישום הנהלים באופן שוטף בארגון.
מערכת ה-Haccp נועדה ליצור גישה שיטתית, אשר מבטיחה תנאי ייצור מזון בטוחים באמצעות ניתוח 7 פרמטרים לאיתור הסיכונים במזון:
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00