HACCP הנה מערכת ניהול משולבת בטיחות מזון ואיכות, מערכת הערכת סיכונים המאפשרת לארגן ולנתח את תהליכי ייצור המזון ולבדוק את נקודות הסיכון בתהליך הייצור, אשר קיים בהן חשש להוות נזק למשתמש הסופי.
הקמתה ותחזוקתה של מערכת ניהול משולבת איכות ובטיחות מזון תעניק לארגון יתרון שיווקי, יכולת מדידה לצמצום עלויות אי-איכות (הפסדים), תשפר את רמת ההיגיינה והסטריליות, תקל על הייצוא, בעזרתה ניתן לבצע סקר סיכונים לתהליכים, שיפור תהליכים ושיפור רווחיות.
HACCP מגובה גם על ידי תקן ISO 9001:2000 המהווה סידרה של תקני איכות בינלאומיים הכוללת נהלים והנחיות לאבטחת מערכת ניהול איכות יעילה בארגון בכל תחום בתעשייה ובמתן שירותים.
העקרונות המנחים את השיטה פורסמו ב- Codex Alimentarius Commission, המפרט הנפוץ בעולם למזון בטוח שהוסכם עליו במסגרת הבינלאומית של האומות המאוחדות:
הצגת הסמכה ל HACCP נדרשת על ידי משרד הבריאות, האגף לשרות מזון ארצי. זאת, על מנת לקבל אישור (GMP (Good Manufacturing Practice שמאפשר הכרה בינלאומית לרשויות בחו"ל כגון ה- FDA בארצות הברית.
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00
חברת Nextep ביצעה עבודה מקצועית ויעיליה, כל זאת בתיאום עם הנהלת הארגון. העמידה בלוחות הזמנים שהוגדרו לפרויקט הייתה מדויקת להפליא. אנו מודים ליועצי Nextep על היוזמה לשיפור מערך השירות במנרב הנדסה.
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00