HACCP | מערכת לניהול בטיחות מזון

תנאי ייצור נאותים בתעשיית המזון

הצעד הראשון בדרך לעמידה בדרישות משרד הבריאות ושירותי המזון

לקבלת מידע טלפוני אודות מערכת HACCP – לחצו כאן או התקשרו ל- 03-9550222

 

HACCP הנה מערכת ניהול משולבת בטיחות מזון ואיכות, מערכת הערכת סיכונים המאפשרת לארגן ולנתח את תהליכי ייצור המזון ולבדוק את נקודות הסיכון בתהליך הייצור, אשר קיים בהן חשש להוות נזק למשתמש הסופי והגדרת נקודות בקרה קריטיות.

כיום, עם העלייה החדה בכמות עסקי המזון הקיימים בארץ, החלה לצמוח מודעות גבוהה בקרב הצרכנים ושירותי המזון לתחום הבטחת האיכות במזון. כיום, אנו מודעים יותר לחשיבותן של מערכות הפועלות לשמירת ההיגיינה ובטיחות המזון המשווק לצרכן.

יתרונות בהטמעת מערכת HACCP בארגון

הקמתה ותחזוקתה של מערכת ניהול משולבת איכות ובטיחות מזון תעניק לארגון יתרון שיווקי, יכולת מדידה לצמצום עלויות אי-איכות (הפסדים), תשפר את רמת ההיגיינה והסטריליות, תקל על הייצוא, בעזרתה ניתן לבצע סקר סיכונים לתהליכים, שיפור תהליכים ושיפור רווחיות.

HACCP  מגובה גם על ידי תקן ISO 9001:2000 המהווה סידרה של תקני איכות בינלאומיים הכוללת נהלים והנחיות לאבטחת מערכת ניהול איכות יעילה בארגון בכל תחום בתעשייה ובמתן שירותים.

לקבלת מידע טלפוני אודות מערכת HACCP – לחצו כאן או התקשרו ל- 03-9550222

 

שבעת העקרונות של HACCP

מערכת ה-HACCP נועדה ליצור גישה שיטתית, אשר מבטיחה תנאי ייצור מזון בטוחים באמצעות ניתוח 7 פרמטרים לאיתור הסיכונים במזון. העקרונות המנחים את השיטה פורסמו ב- Codex Alimentarius Commission, המפרט הנפוץ בעולם למזון בטוח שהוסכם עליו במסגרת הבינלאומית של האומות המאוחדות:

  • ביצוע סקר סיכונים מדעי ושיטתי ותיאור פעולות מניעה לסיכונים אלו (ביולוגיים, כימיים ופיזיקליים)
  • איתור נקודות בקרה קריטיות – (Critical Control Points (CCP.
  • הגדרת גבולות קריטיים עבור נקודות אלו – טווח אשר מחוצה לו המוצר יחשב כלא בטוח.
  • קביעת אמצעים לניטור בנקודות הבקרה וקביעת נהלים מתוך תוצאות הניטור לכיול הבקרה על פי הגבול הקריטי.
  • קביעת הפעילות המתקנת במידה וקיימת סטייה מהגבולות הקריטיים שנקבעו.
  • תיעוד כל הפעולות הננקטות בכל שלבי התהליך והבקרה – משמש כהוכחה לעמידת היצרן בתקנים ונקודות הבקרה שנקבעו.
  • קביעת נהלים על מנת לאמת שהמערכת ותהליכיה פועלים כנדרש בצורה אפקטיבית.

 

אילו עסקים היום נדרשים בתקן HACCP?

  • עסקים העוסקים בייצור ושיווק מוצרים מן החי: דגים, עיבוד בשר, נקניקים וקייטרינג המוציא מעל ל-1,000 מנות ביום ו/או מיועד לתזונת ילדים.
  •  מפעלי לייצור מזון ללא גלוטן, ייצור תוספי תזונה וייצור מזון תינוקות, הנדרשים באישור GMP, מחויבים בהסמכה למערכת HACCP כחלק בלתי נפרד מתהליך קבלת אישור GMP.

 

קבלת אישור GMP

הצגת הסמכה ל HACCP נדרשת על ידי משרד הבריאות, האגף לשרות מזון ארצי. זאת, על מנת לקבל אישור (GMP (Good Manufacturing Practice שמאפשר הכרה בינלאומית לרשויות בחו"ל כגון ה- FDA בארצות הברית.

לקבלת מידע טלפוני אודות מערכת HACCP – לחצו כאן או התקשרו ל- 03-9550222

למה כדאי לפעול לקבלת HACCP?

  • איתור חריגות בתהליכי היצור לטובת צמצום ומניעת פגיעה במוניטין ורווחיות המפעל.
  • עמידה בדרישות לקוחות ומכרזים.
  • מיתוג הארגון כעומד בדרישות תקינה בינלאומית.
  • נדרש כחלק מתנאי הסף לקבלת תקן GMP למזון.

היתרונות שלנו

100% הצלחה במבדק ההתעדה

במידה ולא תעברו את מבדק ההתעדה בהצלחה, אנו נישא בעלויות המבדק החוזר, אם יידרש.

ליווי מקצועי עם יועץ מנוסה

יועץ איכות עם ניסיון בליווי חברות מהתחום הספציפי שלכם ילווה את הפרויקט, כך שלא תצטרכו להכיר לו את תחום הפעילות שלכם.

מעל 10 שנות ניסיון בתעשיית המזון

לאורך השנים צברנו ניסיון רב בליווי מאות תהליכי תקינה ורגולציה בקרב ארגונים קטנים וגדולים.

הטמעת תקן קלה ופשוטה

אנחנו הופכים את העבודה לפשוטה ונוחה, אנחנו לא נסרבל אתכם, מניסיון שלנו - פשוט זה יעיל.

מעוניינים לקבל ייעוץ להטמעת תקן
HACCP - מערכת לניהול בטיחות מזון?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-9550222

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

תהליך הטמעת תקן HACCP

  1. 1

    פגישת היכרות והבנת התהליכים

    אבחון החברה, היכרות ואפיון תכנית עבודה ולוחות זמנים לפרויקט.
  2. 2

    הטמעת דרישות התקן

    נקסטפ מבצעת עבורכם כתיבת נהלים והוראות עבודה, ביצוע סקר סיכונים לתהליכי הייצור וקביעת צעדי מנע., מיפוי תהליכי העבודה בארגון ובנית תרשימי זרימה מפורטים., הדרכת עובדים, איתור נקודות בקרה קריטיות, הגדרת גבולות קריטיים ופעולות מתקנות במידת הצורך, אימות המערכת שהוקמה, תיבה ותיקוף הנהלים והוראות העבודה- תוך מניעת כפילויות והשלמת חוסרים. תיעוד תלונות לקוח וחריגות ועוד.
  3. 3

    הכנה למבדק חיצוני שכוללת סקר הנהלה ומבדק פנימי.

    ההכנה כוללת ביצוע והכנת סקר הנהלה וביצוע מבדקים פנימיים בכל הארגון, מיפוי הפערים החסרים ותיקונים לפני המבדק.
  4. 4

    מבדק חיצוני ע"י מכון ההתעדה

    המבדק החיצוני ייערך ע"י גוף בעל הסמכה לנושא HACCP, מתחילתו ועד סופו ייערך המבדק בנוכחות מלאה של יועץ Nextep, כולל מענה לשאלות הסוקרים והשלמות מקצועיות ומענה לפעולות המתקנות מהמבדק.
  5. 5

    קבלת תעודות HACCP תנאי ייצור נאותים!

    הנפקת תעודות הכוללת את תחום פעילות החברה.

לקוחות מספרים

חברת Nextep ביצעה עבודה מקצועית ויעיליה, כל זאת בתיאום עם הנהלת הארגון. העמידה בלוחות הזמנים שהוגדרו לפרויקט הייתה מדויקת להפליא. אנו מודים ליועצי Nextep על היוזמה לשיפור מערך השירות במנרב הנדסה.  
מנרב הנדסה | חברת הייזום והבנייה הגדולה בישראל
חברת Nextep מסייעת לנו בניהול מערך איכות הסביבה בשנה ה-6 ברצף, ביחד ביצענו עשרות סקרי סביבה באתרי הרשות השונים, וגרמנו להתייעלות סביבתית במשרדי הרשות בנתב"ג.
רשות שדות התעופה | אחת מהרשויות הממשלתיות הגדולות במדינה
חברת Nextep מלווה את המכללה הלאומית לשוטרים בשנים האחרונות בתהליכים מקצועיים כגון בקרת הדרכה'  ובצורה יוצאת מן הכלל ומובילה תהליכי שיפור רבים בעבודה השוטפת.
המכללה הלאומית לשוטרים בישראל | מרכז ההדרכה החדש שהוקם בבית שמש

מעוניינים לקבל ייעוץ להטמעת תקן
HACCP - מערכת לניהול בטיחות מזון?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-9550222

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

תקנים נוספים בתחום

ISO 9001

ניהול איכות
תקן 9001:2015 ISO הינו תקן בינלאומי הכולל דרישות לניהול מערכת ניהול איכות יעילה בחברה, כאשר הטמעת התקן בחברה מביאה לשיפור מוכח בחברה. חברות המאמצות את תקן ISO 9001 נתפסות כאמינות, איכותיות ומשגשגות יותר בקרב לקוחותיהן.