רישיון יצרן מזון | ליווי לקבלת רישיון יצרן בהצלחה
השאירו פרטים כאן לקבלת מידע טלפוני אודות רישיון יצרן מזון או התקשרו ל- 03-9550222
בהתאם לחוק רישוי עסקים משנת 1968, כל עסק בישראל מחויב ברישיון עסק מטעם הרשות המקומית בכדי שיוכל לפעול באופן חוקי.
קבלת רישיון העסק בתחום המזון – מותנה באישורם של 4 גופים רגולטורים: מחלקת הנדסה, מחלקת כיבוי אש, שירות המזון ובריאות הסביבה כאשר השניים האחרונים מהווים יחדיו את רישיון היצרן.
מי רשאי לקבל רישיון יצרן מזון?
רישיון היצרן מיועד למפעלים ולמחסנים המתעסקים בייצור, אחסון, אריזה ושיווק של חומרי גלם או של מוצר מוגמר בתחום המזון. לעומת זאת, רישיון יצרן אינו מונפק למסעדות, בתי אוכל, דוכני מזון, מרכולים וכד'.
כיצד מתקבל רישיון היצרן?
רישיון היצרן מתקבל מלשכת הבריאות המחוזית ומורכב מקבלת אישור של שירות המזון ושל בריאות הסביבה. האישור מורכב מדרישות חוק מחמירות ובדיקות קפדניות מטעמו של משרד הבריאות, בדיקות תברואתיות ועוד.
רישיון היצרן יתקבל במידה והעסק יגיש תוכניות אדריכליות התואמות לתשתית העסק וכן פרשה טכנית מפורטת.
התוכניות האדריכלית תיבנה באופן המציג ומבטיח כי סביבת הייצור והאריזה, הכוללים את המוצרים, בהם משתמש העסק, הם באיכות מספיקה שאינה מהווה סיכון לבריאות הציבור.
תוכנית הייצור וכלל דגשי העבודה נרשמים בפרשה הטכנית, המשמשת כמסמך מחייב את בעל העסק.
מהם שלבי העבודה לקבלת רישיון יצרן?
השלב הראשוני והחשוב ביותר בתהליך קבלת רישיון יצרן מזון הינו הכנת התוכניות והפרשה הטכנית. לצורך כך יש לוודא כי המבנה והתנאים הסביבתיים מותאימים לדרישות משרד הבריאות.
לצורך כך, נקבעת פגישה מקדימה עם אדריכל מנוסה וטכנולוג מזון מומחה. בשיתוף פעולה עם העסק נבנית תוכנית מפורטת ותוכניות אדריכליות עם תזרים עבודה מתאים לטובת הגשה לחוות דעת מקדמית.
אישור עקרוני לתוכניות מתקבל לאחר דיונים ומספר סבבי תיקונים אל מול משרד הבריאות.
לבסוף, לאחר קבלת האישור העקרוני, יש להתחיל בשיפוץ העסק על פי התוכניות שהוגשו. במקביל יש להגיש את התוכניות המתוקנות לרשות המקומית לפתיחת תיק רישוי כנדרש.
הרישיון ינתן לאחר ביקורת של הגופים הרלוונטים ואישורם למקום הנבדק.
על מנת לקבל את הרישיון ולשמור עליו לאורך כל מחזור החיים של העסק, יש לעמוד בסטנדרטים הגבוהים שהציב משרד הבריאות.
בין שירותינו:
- ליווי לקבלת רישיון עסק מזון
- ליווי וייעוץ עסקי מותאם אישית לאופי העסק
- ליווי להסמכת מגוון תקני ISO בתחום המזון
היתרונות שלנו
ליווי מקצועי ע"י טכנולוגי מזון
מעל 10 שנות ניסיון בתעשיית המזון
הטמעת תהליך בצורה קלה ופשוטה
קבלת רישיון יצרן מזון
מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות רישיון יצרן מזון?
-
1
פגישה ראשונה עם אדריכל וטכנולוג מזון
פגישה ראשונה עם אדריכל וטכנולוג מזון להכרת השטח ולתיאום ציפיות לעבודה. -
2
מדידת שטח ואיסוף פרטים ראשונים על העסק
מדידת שטח ואיסוף פרטים ראשונים על העסק אשר רלוונטיים לטובת כתיבת הפרשה ותכנון נכון של העסק. -
3
בניית תוכנית אדרכילית אשר תתאים לצרכי העסק ולדרישות משרד הבריאות
בניית תכנית אדריכלית אשר תתאים לצרכי העסק ולדרישות משרד הבריאות - כולל חלוקת העסק למדורים הנחוצים, העמדת ציוד פנימי ומיקום תשתיות סניטריות דרשות. -
4
כתיבת פרשה טכנית בהתאם לתוכניות האדריכליות
כתיבת פרשה טכנית בהתאם לתוכניות האדריכליות. כולל חומרי הגלם בשימוש בעסק, תוצרת גמורה, שיטות עבודה ואמצעים להבטחת איכות. -
5
הגשת בקשה לחוות דעת מקדמית
הגשת בקשה לחוות דעת מקדמית. -
6
שיפוץ העסק
שיפוץ העסק על פי התוכניות שהוגשו ואושרו במסגרת חוות דעת מקדמית. -
7
הגשת בקשה לרישיון עסק
הגשת בקשה לרישיון עסק ברשות המחוזית. הגשה ל-4 הרגולטורים הרלוונטים (מחלקת הנדסה, כיבוי אש, שירות המזון ובריאות הסביבה). -
8
ביקורות רגולטורים
ביקורות רגולטורים השונים בעסק לבדיקת התאמת התוכנית לשטח. -
9
קבלת רישיון יצרן
קבלת רישיון יצרן מזון בהצלחה!