בהתאם לחוק רישוי עסקים משנת 1968, כל עסק בישראל מחויב ברישיון עסק מטעם הרשות המקומית בכדי שיוכל לפעול באופן חוקי.
קבלת רישיון העסק בתחום המזון – מותנה באישורם של 4 גופים רגולטורים: מחלקת הנדסה, מחלקת כיבוי אש, שירות המזון ובריאות הסביבה כאשר השניים האחרונים מהווים יחדיו את רישיון היצרן.
רישיון היצרן מיועד למפעלים ולמחסנים המתעסקים בייצור, אחסון, אריזה ושיווק של חומרי גלם או של מוצר מוגמר בתחום המזון. לעומת זאת, רישיון יצרן אינו מונפק למסעדות, בתי אוכל, דוכני מזון, מרכולים וכד'.
רישיון היצרן מתקבל מלשכת הבריאות המחוזית ומורכב מקבלת אישור של שירות המזון ושל בריאות הסביבה. האישור מורכב מדרישות חוק מחמירות ובדיקות קפדניות מטעמו של משרד הבריאות, בדיקות תברואתיות ועוד.
רישיון היצרן יתקבל במידה והעסק יגיש תוכניות אדריכליות התואמות לתשתית העסק וכן פרשה טכנית מפורטת.
התוכניות האדריכלית תיבנה באופן המציג ומבטיח כי סביבת הייצור והאריזה, הכוללים את המוצרים, בהם משתמש העסק, הם באיכות מספיקה שאינה מהווה סיכון לבריאות הציבור.
תוכנית הייצור וכלל דגשי העבודה נרשמים בפרשה הטכנית, המשמשת כמסמך מחייב את בעל העסק.
השלב הראשוני והחשוב ביותר בתהליך קבלת רישיון יצרן מזון הינו הכנת התוכניות והפרשה הטכנית. לצורך כך יש לוודא כי המבנה והתנאים הסביבתיים מותאימים לדרישות משרד הבריאות.
לצורך כך, נקבעת פגישה מקדימה עם אדריכל מנוסה וטכנולוג מזון מומחה. בשיתוף פעולה עם העסק נבנית תוכנית מפורטת ותוכניות אדריכליות עם תזרים עבודה מתאים לטובת הגשה לחוות דעת מקדמית.
אישור עקרוני לתוכניות מתקבל לאחר דיונים ומספר סבבי תיקונים אל מול משרד הבריאות.
לבסוף, לאחר קבלת האישור העקרוני, יש להתחיל בשיפוץ העסק על פי התוכניות שהוגשו. במקביל יש להגיש את התוכניות המתוקנות לרשות המקומית לפתיחת תיק רישוי כנדרש.
הרישיון ינתן לאחר ביקורת של הגופים הרלוונטים ואישורם למקום הנבדק.
על מנת לקבל את הרישיון ולשמור עליו לאורך כל מחזור החיים של העסק, יש לעמוד בסטנדרטים הגבוהים שהציב משרד הבריאות.
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00