רישיון עסק מזון מונפק ע"י לשכת הבריאות הנפתית (ידועה גם בתור בריאות הסביבה). הלשכה מאשרת רישיונות עסק למסעדות, מרכולים, אטליזים וכל עסק אשר מספק מזון לצריכה ללקוח הסופי במקום המכירה.
בהתאם לחוק רישוי עסקים משנת 1968, כל עסק בישראל מחויב ברישיון עסק מטעם הרשות המקומית בכדי שיוכל לפעול באופן חוקי.
חשוב להפריד בין רישיון העסק הכללי אשר מתקבל מהרשות המקומית ומותנה באישורם של 4 גופים רגולטורים: מחלקת הנדסה, מחלקת כיבוי אש, שירות המזון ובריאות הסביבה, לבין רישיון עסק מזון אשר ניתן ע"י לשכת הבריאות הנפתית.
קבלת רישיון עסק מזון מותנת בהגשת תוכניות אדריכליות התואמות לתשתית העסק וכן הגשת פרשה טכנית מפורטת.
התוכניות האדריכלית נבנית בצורה שתבטיח כי סביבת העבודה, כמו גם המוצרים, בהם משתמש העסק, הם באיכות מספיקה שאינה מסכנת את בריאות הציבור. תזרים העבודה צריך להיות חד כיווני אשר ימנע הצטלבויות בתהליך וזיהום משני של המוצרים.
תוכנית העבודה וכלל הדגשים לשמירה על התנהלות תקינה נרשמים בפרשה הטכנית, המשמשת כמסמך מחייב את בעל העסק.
הכנת תוכניות ופרשה טכנית מהווים את השלב הראשוני והחשוב ביותר בתהליך קבלת רישיון עסק מזון ולכן חשוב לוודא התאמת המבנה והתנאים הסביבתיים לדרישות משרד הבריאות.
לכן, יש לקיים פגישה מקדימה עם אדריכל מנוסה וטכנולוג המזון. בשיתוף פעולה עם בעל העסק בונים את התוכנית ברמת פירוט מרבית ומכינים תוכניות אדריכליות עם תזרים עבודה מתאים לטובת הגשה לחוות דעת מקדמית. לאחר דיון מקיף ומספר סבבי תיקונים אל מול משרד הבריאות מתקבל אישור עקרוני לתוכניות.
לבסוף, עם קבלת האישור העקרוני, יש להתחיל בשיפוץ העסק ולהכינו לביקורת וזאת על פי התוכניות שהוגשו. במקביל, מגישים את התוכניות המתוקנות לרשות המקומית לפתיחת תיק רישוי כנדרש. הרישיון ינתן לאחר ביקורת של הגופים הרלוונטים ואישורם למקום הנבדק.
על מנת לקבל את הרישיון ולשמור עליו לאורך כל מחזור החיים של העסק, יש לעמוד בסטנדרטים הגבוהים שהציב משרד הבריאות.
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00