מעבדות המבקשות להיות מוכרות על ידי הרשות הארצית לכבאות והצלה לתחום התכנון, התקנה והבדיקה של מערכות גילוי וכיבוי אש, נדרשות לעבור הסמכה וזאת על פי ת"י ISO/IEC 17020 ו/או ISO/IEC 17025 ותקנים ספציפיים לביצוע הבדיקות, תקנים כללים לנושא גילוי וכיבוי אש ודרישות הרשות הלאומית להסמכת מעבדות ודרישות הרשות הארצית לכבאות והצלה וכן להיות מאושרות על ידי הממונה על התקינה במשרד הכלכלה.
תעודה המאשרת את המעבדה כמעבדה מוסמכת מהווה תנאי לקבלת מעמד של מעבדה מאושרת על ידי הממונה על התקינה במשרד הכלכלה והתעשייה.
מאמר זה מפרט את הדרישות שבהן מעבדות המבקשות להיות מוסמכות בתחום התכנון, התקנה ובדיקה של מערכות גילוי וכיבוי אש צריכות לעמוד כבר בתחילת ההסמכה על מנת שבסוף התהליך המעבדות יוכרו כמעבדות מוסמכות מאושרות על ידי הרשות הלאומית להסמכת מעבדות, הרשות הארצית לכבאות והצלה והממונה על התקינה במשרד הכלכלה.
כל מה שצריך לדעת אודות תהליך ההסמכה לתקן ISO/IEC 17020 ו/או ISO/IEC 17025
המעבדה תכלול צוות מקצועי אשר יעמוד בדרישות הבאות:
בעל ניסיון של 7 שנים לפחות בתכנון ובביצוע בדיקות טכניות בתחום המערכות עבורן המעבדה המועמדת מבקשת הסמכה.
בעל 5 שנות ניסיון מעשי לפחות בתכנון ובביצוע בדיקות טכניות בתחום המערכות עבורן המעבדה המועמדת מבקשת הסמכה.
הרשות הלאומית להסמכת מעבדות תחל בתהליך הסמכה של מעבדה רק לאחר קבלת אישור בכתב של הרשות הלאומית לכבאות והצלה על המנהל הטכני בתחום.
תהליך בחינת המועמדות, ההסמכה וההכרה של כל מעבדה המבצעת בדיקות תכנון, התקנה ובדיקה של מערכות גילוי וכיבוי אש תתבסס על אחת או יותר מהטכנולוגיות הבאות:
נכתב על ידי לילך בונקר, מנהלת תחום מעבדות בחברת נקסטפ.
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00